Bunge najbliži preuzimanju Tovarne olja Gea

Bez autora
Sep 13 2015

Ističe rok za predaju obvezujućih ponuda za Tovarnu ulja Gea, a prema dostupnim informacijama najveći interes pokazuje međunarodna kompanija Bunge. Na prodaju je 60 posto udjela u Gei, a proteklih je mjeseci dubinsko snimanje odradilo i nekoliko domaćih interesenata. Tko je od njih predao obvezujuću ponudu, zasad nije poznato. Prije nekoliko godina za preuzimanje Gee bio je zainteresiran i srbijanski Victoria Group te češki Agrofert, no ovoga puta, doznaje se, nisu među kandidatima za kupnju. U Gei žele kupca koji bi pod svojim okriljem imao i sirovinsku bazu budući da Gea trenutno uvozi gotovo 70 posto sirovine. Tvornica olja Gea pordavala se i 2011. godine, no zaj je pokušaj završen neuspjehom.

Ističe rok za predaju obvezujućih ponuda za Tovarnu ulja Gea, a prema dostupnim informacijama najveći interes pokazuje međunarodna kompanija Bunge.

Na prodaju je 60 posto udjela u Gei, a proteklih je mjeseci dubinsko snimanje odradilo i nekoliko domaćih interesenata. Tko je od njih predao obvezujuću ponudu, zasad nije poznato.

Prije nekoliko godina za preuzimanje Gee bio je zainteresiran i srbijanski Victoria Group te češki Agrofert, no ovoga puta, doznaje se, nisu među kandidatima za kupnju.

U Gei žele kupca koji bi pod svojim okriljem imao i sirovinsku bazu budući da Gea trenutno uvozi gotovo 70 posto sirovine. Tvornica olja Gea pordavala se i 2011. godine, no zaj je pokušaj završen neuspjehom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik